Ulakapp.com’dan Sabri Sami Toker ile Röportaj

0
2035

Kısaca kendinizden bahseder misiniz?

1974 İstanbul doğumluyum, oldum olası sıra dışı fikirleri ticaretleştiren seri girişimci bir kişiliğim var. Uzun yıllar reklam ajans başkanlığı yaptım, patentli ürünlerim bulunmakta ve Türkiye’ye buz üzerinde karting aktivitesini getirdim. Şu anda ise ULAK adında gün içi teslim hizmeti veren bir uygulamayı geliştiren bir girişimim var.

Online web sayfanız hakkında bilgi verir misiniz? Ne tip ürün/hizmetler sunuyorsunuz, ne tip bir ihtiyacı karşılıyorsunuz?

Ana işimizi şehir içi, gün içi kargo hizmeti olarak tanımlayabiliriz. ULAK üzerinden online olarak A noktasından B noktasına taşıma hizmeti yaptırabiliyorsunuz, siz gönderen ya da alıcı olabildiğiniz gibi A ve B noktasındaki farklı kişiler arası taşımayı 3.kişi olarak ta organize edebiliyorsunuz. Ayrıca e-ticaret sitelerinin gün içi teslim hizmetleri ve restoranların paket servis hizmetleri konusunda da bir çok kurumsal müşterimize tüm Türkiye’de hizmet vermekteyiz.

Online ticaret fikri nereden ortaya çıktı, nasıl karar verdiniz?

Dijital bir dünyadayız ve daha da dijitalleşerek ilerliyor. Bunun dışında kalmak istemedim, Web ve mobil üzerinden neler yapabileceğimi araştırırken yurtdışı seyahatlerimde taxi uygulamalarını kullanırken motorlu kuryeleri yönetecek bir uygulama yapmaya karar verdim.

Sunduğunuz hizmet veya ürünü online mecrada satmanın fiziki ortamda satmaya göre ne avantajları var?

Verdiğimiz hizmete müşteriler eskiden telefon ile arayarak ulaşıyorlardı ve uzun bir telefon görüşmesi yapmak gerekliydi. ULAK ile adreslerinizi kaydederek tek tuşla kurye çağırabiliyor ve uygulama üzerinden kargonuzun durumunu anlık takip edebiliyorsunuz. Yani sıfır telefon görüşmesi ile pratik çözüm sunuyoruz. Ayrıca işlemi yapmadan önce ne kadar bir ödeme yapacağınızı görebiliyorsunuz.

Bunu yapmaya karar verirken kimden destek aldınız?

Sektörü araştırdım ve sonrasında bir yazılım şirketi ile çalışmaya başlayarak ilerledim. Ayrıca dijital sektör tecrübesi olan arkadaşlarımdan yönlendirme ve fikir desteği aldım.

Online mecrada iş yapmanın zorlukları sizce nelerdir?

En önemli zorluk güven meselesi, hizmet sağlayıcıların güvenilirliğini ve müşterilerin doğruluğunu sağlamak için bir çok alt yapı çalışması yapmak zorunda kaldık ve onun üzerine işimizi inşa ettik. Bu olması gereken bir şeydi aslında, ayrıca uzaktan yönetilen bir operasyonun olması da zorluk derecesini arttırıyor.

Sitenize trafik sağlamak ve duyurmak için ne tip pazarlama çalışmalarında bulunuyorsunuz?

On-demand türü işlerde bu konuya büyük bütçeler ayırmak gerekiyor, biz şu ana kadar yatırım almadığımız için organik olarak büyümeyi tercih ettik. Kurumsal hizmetlerimizi verirken dış mekan görsellerimizde bireyleri hedefledik.

Türkiye’de sektörü (online satış) nasıl görüyorsunuz?

Türk tüketicisinin kredi kartını kullanırken ki yaşadığı kaygıların azalması ile sektör büyüyecektir. O satış sektöründeki herkesin bu soruna odaklanıp kredi kartı kullanımının online alışverişte güvenli olduğu yönünde çalışmalar yapması gerektiğini düşünüyorum.

Sizce online iş yaparken nelere dikkat etmek gerekiyor? Bu işi yapmak isteyenlere neler tavsiye edersiniz?

Satacakları ürünü ve pazarı çok  iyi araştırmalılar, satış modellerini ve stratejilerini rakiplerinin mevcut durumunu dikkate alarak farklılık oluşturarak pazara giriş yapmalılar. Belirledikleri kategori ile kendi farklılıklarını ön plana çıkararak dikeyine büyüme yoluna gitmeliler.

Konuyla ilgili sizden fikir almak isteyenlerin size ulaşabileceği bir e-posta adresi veya yaptığınız işle ilgili bilgi almak isteyenlerin girebileceği bir web sayfası var mı?

sstoker@ulakapp.com

www.ulakapp.com

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here