Kısaca kendinizden bahseder misiniz?  

Deniz Okumuş, 1978 yılında Kars’ta doğdu. 1996 yılında Ticaret Meslek Lisesinden Okul Birincisi olarak mezun oldu ve Sakarya Üniversitesi Elektrik – Elektronik Mühendisliği’nin İngilizce bölümünü 2001 yılında derece ile tamamladı.  Mimar ve Mühendisler Grubu’nda Genel Sekreter, ardından da Motorola Türkiye’de Teknik Servis Müdürü görevlerinde bulundu. Sabancı üniversitesi Yönetim Bilimleri Fakültesi’de İş İdaresi ve İşletme Yönetimi  eğitimi aldı. 2007 yılında kurucu ortağı olduğu Fraktal Bilişim Teknolojileri Şirketi’nde Genel Koordinatör olarak görev yapan Deniz Okumuş, tüketicilerin abonelik ihtiyaçlarını, fatura ödeme ve abonelik iptal taleplerini tek bir kanaldan çözüm sağlamak amacıyla Abone Sepetini geliştirdi. Ardından Şirketortağım Melek Yatırım Ağı’ndan aldığı yatırımla  2017 yılı başında Fraktal Bilişim Teknolojileri’nden spin off ederek Abonesepeti A.Ş. firmasını kurdu. Kurucusu ve CEO’su olarak görev yaptığı abonesepeti.com, tüketicilerin abonelik ihtiyaçlarına uçtan uca çözüm üretmektedir.

Online web sayfanız hakkında bilgi verir misiniz? Ne tip ürün/hizmetler sunuyorsunuz, ne tip bir ihtiyacı karşılıyorsunuz?

TIME – (Telekom-Internet-Medya ve Eğlence) grubundaki kurumların tamamına ait abonelik hizmetleri sunmaktayız. Farklı kurumlardaki aynı ürünlerin fiyatlarını bir anda görmelerini sağlarken, hizmeti mobil hale getirerek, tüketicilerin ayağına hizmeti götürdük ve kurumlar ile özel anlaşmalar yaparak tüketicilere pazardan daha ekonomik fiyatlar sunduk.

Online ticaret fikri nereden ortaya çıktı, nasıl karar verdiniz?

2008 yılından bu yana telekomünikasyon sektöründe faaliyet göstermekteyiz. Tüketicilerin abonelik ihtiyaçlarını karşılarken yaşadıkları sorunları tespit ettik ve sırası ile şu sorunlara çözüm üretmek üzere abonesepeti fikrini geliştirdik:

Abonelik işlemleri (başlatma ve sonlandırma) dijitalde tamamlayarak müşteriye konfor kazandırmak.

Bütün kurumları karşılaştırma imkanı ile doğru aboneliği başlatarak mutsuz müşteri deneyimini önlemek.

Kurumlar ile özel anlaşma yaparak, pazardan daha ekonomik abonelikler ile mutlu müşteri deneyimini arttırmak.

Yerinde hizmet talebi ile müşteriye zaman kazandırmak

Sunduğunuz hizmet veya ürünü online mecrada satmanın fiziki ortamda satmaya göre ne avantajları var?

Fiziki ortamda satış sadece bulunduğunuz bölgeye yaparken, online da tüm dünyaya kapı açmaktasınız.

Online daha fazla müşteriye erişim, daha fazla müşteri ile etkileşim ve daha fazla ürün sergileme imkânı sağlamaktadır.

Online esnek olduğu için hızlıca strateji değişmenizi sağlar.

Operasyon giderleri fiziki ortama göre çok daha azdır.

Bunu yapmaya karar verirken kimden destek aldınız?

En büyük destekçim hep ailem olmuştur. Sonrasında var olan işletmemde ekibimin desteği bu projenin hayat bulmasını sağlamış, Şirket Ortağım Melek Yatırım Ağı sayesinde de işimi büyütme şansını yakalamış oldum.

Online mecrada iş yapmanın zorlukları sizce nelerdir?

Tüketicinin güvenini kazanmak, 7/24 ulaşılabilir olmak ve talepleri hızlıca sonuçlandırmak.

Sitenize trafik sağlamak ve duyurmak için ne tip pazarlama çalışmalarında bulunuyorsunuz?

Dijital pazarlama çalışmaları yapmaktayız. Özellikle sosyal medya üzerinden etkileşimleri arttırmak üzerine çalışmaktayız.

Markamızın bilinirliğini arttırmak için sık sık üniversitelerde ve benzer birçok mecrada girişimcilik üzerine konuşmalar yapmaktayız.

Yazılı basında yer almaya çalışıyoruz.

Memnun müşteri sayımızı artırarak kulaktan kulağa markamızı duyuruyoruz.

Türkiye’de sektörü (online satış) nasıl görüyorsunuz?

İnsanlarımız online da alışveriş yaptıkça buranın konforunu, seçenek fazlalıklarını ve ayağa hizmeti keşfettikçe online ticaret büyümesini hızla sürdürecektir. Abonesepeti olarak bizler tüm yatırımlarımızı ve çalışmalarımızı dijital dünyaya göre planlayarak aksiyon almaktayız. Gelecek tamamen dijtial dünyanın içinde olacaktır. Biz buna hazır olmak zorundayız.

Sizce online iş yaparken nelere dikkat etmek gerekiyor? Bu işi yapmak isteyenlere neler tavsiye edersiniz?

Online’da birinci kural güven, ikincisi ise 7/24 ulaşılabilir olmaktır.

Online tüketici ilk önce kullanıcı yorumlarını okumaktadır. Bu yüzden güven vermediyseniz, sürdürülebilir olmak imkansızdır.

Pazar yerlerinde olmadan yol almak için gerçekten iyi bir marka olmak gerekiyor, bu da zaman ve para isteyen bir denklemdir. Bu yüzden önce pazar yerlerinde iyi bir deneyim kazanmak ve bu deneyim kendi markası altında devam ettirmek sürdürülebilirlik için oldukça önemlidir.

Konuyla ilgili sizden fikir almak isteyenlerin size ulaşabileceği bir e-posta adresi veya yaptığınız işle ilgili bilgi almak isteyenlerin girebileceği bir web sayfası var mı?

deniz@abonesepeti.com e-posta adresinden ve www.abonesepeti.com sayfasından bize ulaşabilirler.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here