E-ticaret, ürün ya da hizmet için çeşitli ödeme şekliyle internet sitesi üzerinden sipariş vermenizi ve ticaret yapmanızı sağlar. Dijital dünyanın hayatımıza kattığı en iyi değişikliklerden biridir. Normal bir mağazada olduğu gibi kira, temizlik, personel vb. masrafların olmaması, önemli ölçüde maliyeti düşürürken girişimcilere de çok büyük kolaylık sağlar. Bu işe başlamadan önce titiz ve planlı çalışma yapılmalıdır ve her şeye dikkat edilmesi gerekir. Dikkat edilmediği takdirde siteniz, kimse tarafından ziyaret edilmeyen bir web sitesi haline dönüşebilir. Bunu önlemek için girişimcilerin dikkat etmesi gereken önemli kurallar vardır. Birincisi, faaliyet gösterecek alanla ilgili tüketicinin neler beklediğini iyi analiz etmelisiniz. İkincisi, alan adı için doğru ve akılda kalıcı bir isim seçmelisiniz. Üçüncüsü, faaliyet etmek istediğiniz bölümle ilgili altyapıyı seçip işin uzmanlarıyla çalışmaya dikkat etmelisiniz. Sanal mağazanızın hedefine ulaşabilmesi, hazırlanan iş planına göre tasarlanmış altyapıya sahip web sitesiyle mümkün olur. Süre ve zaman sınırı olmayan problemsiz bir web sitesine sahip olmalısınız. Dördüncüsü, satın alacağınız e-ticaret paketini iyice incelemelisiniz.

Online Satış Sitesi Kurmak

Online satış sitenizi kurmak için e-ticaret yazılımı kullanarak alışveriş sitenizin açılmasını sağlayabilirsiniz. Bunun için öncelikle e-ticaret hukuk kurallarına göre şirket sahibi olmalısınız; çünkü satışa sunduğunuz ürünleri yerel mağazalarda fatura ettiğiniz gibi online satış sitesinde de fatura etmelisiniz. Online satış yapabilmek için ürün ve hizmet sahibi olmalısınız. Ürün ve hizmetlerinizi satışa sunarken, ticaretini yapacağınız ürünleri firmalardan tedarik etmeli ve stok yapmalısınız. Stok işlemini gerçekleştirdikten sonra sergileme kısmına geçebilirsiniz. İnternet üzerinden yapılan satışlarda ürün ve hizmetlerinizin karşılığını alabilmek için ödeme yöntemleri seçilmelidir. Havale/EFT alabilmek için bankadan hesap açmalısınız. Kredi kartı ile ödeme için ise bankadan sanal pos cihazı başvurusu yapmalısınız. Kapıda ödeme seçeneği için ise hedef kitlenize ulaşabilen bir kargo firmasıyla anlaşma yapmak doğru olacaktır. Ürün ve hizmetlerinizin özelliklerini, fiyatlarını, açıklamalarını, görsellerini ve diğer bütün ayrıntılarını siteye eklemelisiniz. Eklediğiniz ürün ve hizmetleriniz siteye değer katacaktır. Bu sayede arama motorları, ürün ve hizmetlerinizi endeksleyerek potansiyel müşterilerin karşısına çıkacaktır. Ürün ve hizmetlerinizi tanıtabilmeniz için dijital pazarlama çalışması yapmanızda da fayda var.

E-Ticaret Yazılımları Nasıl Olmalıdır?

E-ticaret yazılımlarında başarıyı elde etmek istiyorsanız öncelikle şirketinizin ihtiyaçlarına oranlı ve hedef kitleye uygun bir altyapıya sahip olmanız gerekmektedir. Ürünler, güvenilir bir firmadan tedarik edilmelidir. Öncelikle beklentilerinizi ve ihtiyaçlarınızı netleştirip liste yapmalısınız. Satın alacağınız e-ticaret paket içeriğinin ihtiyaçlarınıza ve beklentilerinize uygun olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Seçeceğiniz paket güvenilir olmalıdır. Sahip olduğunuz web sitesinin tüm güvenlik önlemlerini almış olmasına özen göstermelisiniz. Sanal pos ve alternatif ödeme sistemleri sorunsuz bir şekilde çalışıyor olmalıdır. Siteniz, arama motorlarının isteklerini karşılayabilmelidir. Sitenizde Google Analytics eklentisinin kurulu olması, kullanıcıların sitenizde neler yaptığını görebilmenizi sağlayacaktır. Satın almış olduğunuz paket hizmeti, firmanız tarafından geliştirilebilir tasarıma ve özelliklere sahip olmalıdır. Satın aldığınız pakette yönetim paneli rahat, kolay ve anlaşılır olmalıdır. Kullanacağınız paketin sunacağı ayrıcalıkları ve özellikleri iyice araştırmalısınız. Paketiniz, bir sitenin ihtiyacı olan her türlü detay ve özelliklere sahip olmalıdır. Müşteri sipariş analizi, gelişmiş opsiyon, toplu mail gönderimi, müşteri desteği, aktif ziyaretçiler, site yönetimi, blog ve haber yönetimi, kullanıcı güvenliği, sanal pos ayrıntıları, indirim çekleri, hediyeler ve daha birçok özelliğin olmasına dikkat etmeniz gerekmektedir.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here