Çınar Özenç – istanbulplaces.com

0
880

Kısaca kendinizden bahseder misiniz?

2003 yılında Alman Lisesi’nden, 2008 yılında Sabancı Üniversitesi İşletme Bölümü’nden Dijital Pazarlama ve Verimlilik yan dalı ile mezun oldum. Lise yıllarından itibaren çeşitli dijital kanalları kullanarak etkinlikler organize ettim. Ayrıca topluluk pazarlaması ve mobil pazarlama konusunda kendimi eğittim. Kendi girişimimiz olan istanbulPlaces.com ‘u başlatmadan önce, RedBull, Deloitte, 360Istanbul ve IVC gibi büyük kurumsal şirketlerde çeşitli pozisyonlarda görev aldım. SCO Digital ile yola çıktığım serbest meslek hayatıma, istanbulPlaces.com ‘un çatlak ve yaratıcı ekibini kurduktan sonra “content marketing” konusunda iş üretmek için devam ediyorum.

Online web sayfanız hakkında bilgi verir misiniz? Ne tip ürün/hizmetler sunuyorsunuz, ne tip bir ihtiyacı karşılıyorsunuz?

istanbulPlaces.com, mekanlar, etkinlikler ve önemli konumlar hakkında sürekli, güncel ve güvenilir bilgi üretmek için kuruldu. Fikrimizi geliştirirken, insanları mutlu etmek ve onları “her gün”, “her gece” dışarı çıkmaya teşvik etmek ekseninde hareket ediyoruz. Diğer bir deyişle, sanal dünyada ürettiğimiz içeriklerin, kitlemizi gerçek dünyaya bağlaması ve daha çok eğlenmesi için teşvik etmesi gerekiyor. Bu amaçlar doğrultusunda bilgilerini doğruladığımız mekanların, özgün tanıtım, fotoğraf ve güncel bilgilerini web sayfamızda ücret karşılığında yayınlıyoruz. Fotoğraf ve viral video çekimi, SEO uyumları, e-mailing, sosyal medya kanallarımızdan duyurular, markaya özel sosyal medya ve dijital mecra danışmanlıkları sunduğumuz hizmetlerden sadece birkaçı.

Günlük, hatta anlık duyuru ihtiyacı içerisinde olan HoReCa (hotel, restoran, cafe, bar) sektörü, maliyetler sebebi ile tradisyonel reklam kanallarını kullanamıyorlar. Sosyal medya ve diğer dijital mecralar onların hedef kitlesine hızlıca ulaşabilmek için en doğru seçenekler. Tabii ki, tüm işletmeciler hangi sosyal medya kanalının doğru tercih olacağını bilemeyecekleri gibi, kendi marka şemsiyeleri altında tüm hedef kitlesini hızlıca toplayamayabilirler. İşte tam bu noktada, istanbulPlaces.com web sayfası ve diğer sosyal medya kanalları onların yardımına koşuyor ve mesajlarını hızlıca doğru kitleye ulaştırıyor.

Online ticaret fikri nereden ortaya çıktı, nasıl karar verdiniz?

Online ticaret fikri liseden itibaren kafamı kurcalıyordu. Medya çok ilgilendiğim bir konu ve gazete, dergi, radyo gibi tradisyonel mecraların hızlıca dijitale doğru şekil değiştirdiğini gözlemliyoruz. Buna ek olarak, dijital bir medya kanalının da online ticaret taktiklerini kullanarak daha büyük cirolara hızlıca ulaşacağı bir gerçek.

Sunduğunuz hizmet veya ürünü online mecrada satmanın fiziki ortamda satmaya göre ne avantajları var?

Online bir mecra demek, daha büyük bir kitleye ulaşabilmek demek. Hatta tahmin edebileceğinizden daha büyük bir kitle. istanbulPlaces.com’un Kamboçya’da bile takipçileri var! Buna tradisyonel yöntemlerle, bu kadar kısa bir zamanda ulaşabilmek hayal olurdu.

Bunu yapmaya karar verirken kimden destek aldınız?

Ailem ve en yakın arkadaşlarım olarak gördüğüm ekibim. istanbulPlaces.com ekibi, çok özverili, gecesini gündüzüne katarak çalışıyor. Onların bu desteği, bizi hızlıca yukarı çeken en temel sebeptir.

Online mecrada iş yapmanın zorlukları sizce nelerdir?

Bazı zamanlar hizmet verdiğiniz insanları görememenin haklı şüphesini yaşıyoruz. Henüz 6 aylık bir geçmişi olan web sayfamızın kullanıcıları, bizimle arzuladığımız sıklıkta iletişime geçmiyorlar. Bu yüzden bazen “boşa çalışıyoruz” hissine kapılıyoruz. Buna ek olarak online mecrada iş yapıyor olmak, iş ortaklarımıza çalışmalarımızın önemini anlatmak konusunda bizi sıkıntıya sokabiliyor. Ama bu durum hızlıca ortadan kalkıyor.

Sitenize trafik sağlamak ve duyurmak için ne tip pazarlama çalışmalarında bulunuyorsunuz?

Tabii ki SEO ve WordPress tabanlı bir site ile çalışmak an itibariyle trafiğimizin temel sebebi. Buna ek olarak Sosyal Medya kanallarımızı aktif bir şekilde kullanıyor ve beraber çalıştığımız mekanlardan çeşitli teklifleri sosyal medya kanalları ile dağıtıyoruz. Bu çalışma online-offline bağlantısını kurma şansını bize sunuyor.

Türkiye’de sektörü (online satış) nasıl görüyorsunuz?

Daha çok büyümesi lazım. Özellikle büyük şehirlerdeki mobilizasyonu arttırdığı için daha birçok kurumun konuya entegre olması gerektiğini düşünüyorum. Türkiye’de ve Dünya’da halen önü en açık olan sektörlerden.

Sizce online iş yaparken nelere dikkat etmek gerekiyor? Bu işi yapmak isteyenlere neler tavsiye edersiniz?

Online mecrada her şeyi yapabilirsiniz. Bir fikrinizin olması yeterli. Burada başarılı bir girişimi diğerlerinden ayıran tek unsur iyi bir planınızın olması. Sizi hedefinize hızlıca taşıyacak bir strateji geliştirmeniz ve kullanıcılarınıza sağlayacağınız faydayı olabildiğince basitleştirmeniz gerekiyor.

Konuyla ilgili sizden fikir almak isteyenlerin size ulaşabileceği bir e-posta adresi veya yaptığınız işle ilgili bilgi almak isteyenlerin girebileceği bir web sayfası var mı?

www.istanbulplaces.com ; www.scodigital.com ; cinar@scodigital.com

Editör not : istanbulplaces.com sitesi maalesef kapanmıştır.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here