Ülker vs Eti

0
208

Atıştırmalık liderleri olarak nitelendirilen Ülker ve Eti’nin ürünleri arasında karşılaştırma yıllardır yapılır. Tüketiciler damak tatlarına göre markalar arasında karar veriyor. Biz atıştırmalığın ezeli rakiplerini anketimize taşıdık ve Ülker mi Eti mi? diye sorduk. Katılımcılarımızın %32’si Ülker derken %68’i Eti yanıtını verdi.

Peki, bisküvi- çikolata devlerinin tercih edilme nedenleri nelerdir, neden biri diğerinden daha çok tercih edilir, gelin birlikte inceleyelim.

Tat

Atıştırmalık deyince öncelikle akla tatları geliyor. Bisküviden çikolataya, krakerden gofrete kadar onlarca farklı ürünü bulunan Ülker ve Eti’nin tat konusunda birbirlerinden çok büyük bir üstünlükleri bulunmadığı tüketiciler tarafından ifade ediliyor. Her iki markanın da farklı ürünleri müşteriler tarafından favori olabiliyor. Bu nedenle tat konusunda ‘bu marka daha iyidir’ demek kesinlikle yanlış bir ifade oluyor. Farklı ürünlerde farklı markalar ön plana çıkıyor.

İçerik

Bir atıştırmalık alırken herkes olmasa da bir kesim içeriğine bakıp da almayı tercih ediyor. Uzun vadede vücuda zararı bulunan etkin maddeleri içeren bir ürünü tercih etmeyen bu kişiler markanın diğer ürünlerine karşı da tepkili olabiliyor. Bu nedenle içerik de önemli bir unsur olarak karşımıza çıkıyor.

Fiyat

Her iki marka arasında en çok karşılaştırılan unsurlardan biri de fiyattır. Birbirlerinin rakibi olan ürünlerde fiyat noktasında da rekabet eden markalar arasında daha uygun fiyatı sunan daha fazla tercih ediliyor. Ürünlerin sahip oldukları gramlarla fiyatların oranını hesap edip alışverişini buna göre yapan kişiler fiyat- gram konusunda en cazip olanı tercih ediyor. Her markanın bir üründe uygun fiyat sunması diğer ürünlerinde de aynı şekilde olduğunu göstermediği için fiyat konusunda avantajlı marka diye bir seçim yapmak söz konusu olmuyor. Her ürün kendi özelinde değerlendirildiğinde çok daha sağlıklı sonuçlar alınıyor.

Bisküvi- çikolata devleri olan Ülker ve Eti’nin karşılaştırmalı olarak neden tercih edildiklerini ve ürünlerin markaya bağlı olarak tercih edilip edilmeme nedenlerini ele aldık. Peki, şimdi siz market alışverişine çıkıp atıştırmalık alacak olsanız Ülker mi Eti mi tercih edersiniz?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here