İnternette Yayınlanan Herhangi Bir Egzersiz Programını İzleyip Spor Yaptınız mı?

0
155

Gazetelerde, televizyonda, dergilerde kısacası her yerde diyet ve egzersiz yapmak konuşulduğundan bizde merak ettik ve sorduk. Anketimize katılanlara, “internette yayınlanan herhangi bir egzersiz programını izleyip spor yaptınız mı” sorusunu yönelttik. Anket sonucunda %63 evet %37 hayır cevabını aldık.

Peki internetteki egzersiz programlarına göre spor yapanın faydaları nelerdir gelin birlikte inceleyelim.

Patron Sizsiniz

Online egzersiz ve sporlar yüz yüze olarak yapılmadığından dolayı spor saatinizi kendi yoğunluğunuza göre ayarlayabilirsiniz. Spor salonuna belirli saatlerde gitme derdiniz olmadığı için günlük koşturmada spor yapma imkanına daha çok erişebilirsiniz. Diğer yandan internet egzersiz programları ev koşullarında spor yapıldığı için yalnızca vücut ağırlığınızla yapılabilecek hareketleri içerir. Böylece vücudunuzu zorlamadan sporunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

Düşük Maliyet

Spor salonu aylık, haftalık ücretleri bütçenizi zorlayabilir. Özellikle daha yoğun çalışmaya ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız verilen birebir çalışmalar çok büyük maliyetleri ortaya çıkarır. Ancak internette yayınlanan herhangi bir egzersiz programını izleyip spor yapmak için herhangi bir salon ve eğitmen ücretine katlanmanız gerekmez. Yalnızca bazı spor ekipmanları ve internet ücretini karşılayarak dilediğiniz kadar spor yapabilirsiniz. Bu da çok daha düşük maliyetlere istediğiniz yoğunlukta spor yapabilmenize imkan sağlar.

Eğitmen Seçme ve Değiştirme Kolaylığı

Spor salonlarında her ne kadar eğitmenle yüz yüze çalışmak artı olarak görülse de bazı anlaşmazlıklar veya uyuşmazlıklar yaşandığında problemler olabilir. Spor salonunun sözleşmesi, antlaşmalar gibi yasal sorumluluklara katlanmak her defasında can sıkıcı olabilir. İnternette yayınlanan egzersiz programlarıyla spor yaparsanız tüm bu sıkıntıları yaşamazsınız. Bir program size uymuyorsa başka programa saniyeler içerisinde geçebilirsiniz. Eğitmene ısınmadıysanız başak bir eğitmenin programını uygulayabilirsiniz.

Motivasyon Sağlamak

Spor salonuna gitmek bir yerden sonra zorunluluk gibi geldiği için gün geçtikçe motivasyonunuz düşebilir. Ama evden spor yaparken bir zorunluluğunuz olmadığı halde sadece amacınıza ulaşmak istediğiniz için tüm motivasyonunuzu toplayıp daha uzun süre spor yapabilirsiniz. İnternet üzerinden dilediğiniz zaman ulaşım sağlayıp sporunuzu gerçekleştirebileceğiniz için bahaneler de hayatınızdan çıkar ve daha istikrarlı olabilirsiniz.

Hayatınızı daha sağlıklı ve daha aktif bir hale getirmek için önemli olan sporu yapabilmek için bir seçenek olan internette yayınlanan egzersiz programlarıyla spor yapmanın faydalarına değindik. Peki siz artık hem bedenen hem de zihnen daha sağlıklı olmanızı sağlayan bu spor programlarını kullanarak spor yamak istiyor musunuz?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here