Kabul edelim ki e-posta kutularımızda tam bir kaos hakim. Sosyal medyadan gelen otomatik güncellemelerden tutunda firmaların e-bültenlerine, eşinizden gelen alışveriş listesine, üyesi olduğunuz kitap okuma grubunun yazışmalarına kadar birçok e-posta her gün akıp gidiyor. Bir pazarlamacı olarak bu e-posta bombardımanı içinde öne çıkıp kendinizinkini okutmak için e-posta konu başlığını çok iyi tasarlamalısınız. İşte firmanızın yolladığı e-postayı ön plana açtırtacak 9 ipucu:

  1. Empati kurun: Kendinizi müşterilerinizin yerine koyun ve e-posta konu başlığını onların ihtiyaçlarına göre tasarlayın. Müşterilerinizin karakteristik özelliklerini tanımaya çalışın ve onlarla aynı dili konuşmaya çalışın. E-posta konu başlığında vereceğiniz mesajla onları tanıdığınızı hissettirin ve heyecanlandırın.
  2. Kişiselleştirme: E-posta alıcısını tam olarak kendisine hitap ettiğinize inandırın. Onlara isimleriyle seslenin, hatta başlığa bulundukları yer ile ilgili bir bölüm ekleyin. Onlara bir herhangi bir müşteri değil de firmanız için önemli bir birey olduklarını hissettirin.
  3. Harekete geçirmeye yönelik fiiller kullanın: Müşterilerinizi o e-postaya tıklamaya motive edecek, onları harekete geçirecek fiiller kullanın. Kullanacağınız fiillerin tasarladığınız konu başlığında aciliyet ve heyecan yaratmasına özen gösterin.
  4. Zamanlama: Tasarlayacağınız e-posta konu başlığı ile müşterilerinizi “şimdi” harekete geçirip, o e-postayı açtırmayı hedefleyin. Hedef kitlenize kısıtlı bir zaman algısı yaratıp, o e-postayı şimdi açmazsa büyük bir fırsatı kaçıracağı izlenimi verin.
  5. Ayrıcalıklı bir değer sunun: Müşterilerinize her zaman o e-postayı açtıkları takdirde ne sunacağınızı söyleyin. Örneğin ürünlerinizde %20’lik bir indirim sunuyorsanız, bu indirim oranına e-posta konu başlığınızın ilk üçte birlik bölümünde yer verin ki müşterileriniz neden o e-postayı açmaları gerektiğini bilsinler.
  6. Anlaşılır ve berrak olun: Açık ve anlaşılır bir konu başlığı daha tıklanmak için hayati önem taşır. Pazarlamacılar çok zeki olmaya çalıştıklarında genelde müşterilerin anlamakta zorlandığı kampanyalar yaratırlar. Müşterilerinizin e-posta konu başlığı ile dikkatlerini çekerken açık ve anlaşılır olmayı ihmal etmeyin.
  7. Kısa ve öz olun: E-posta konu başlığınız çok uzunsa, özellikle mobil cihazlarda kesilmiş olacaktır. Müşterileriniz e-posta kutularında göz taraması yaparken, 50 karakterden kısa olan başlıklar kolay okunur olacaktır.
  8. Tutarlı olun: E-posta konu başlığı müşterilerinize ne sunacağınız ile ilgili bir mesaj verirken tutarlı olmak zorundadır. Onlara veremeyeceğiniz unsurları konu başlığında paylaşmaya dikkat edin. Örneğin başlığınızda genel bir “%50 indirim” sunup, bu indirimi sitenizdeki tek bir üründe vermeyin. Eğer müşterileriniz kullandığınız e-posta konu başlıklarında kandırıldıklarını hissederlerse, e-postalarını açmayı ve tıklamayı bırakacaklardır.
  9. Spam tetikleyicilerden kaçının: Spam e-posta gönderenler bazı kelime ve işaretleri çok kullanırlar. Bu yüzden Hotmail, Yahoo ve Gmail gibi servis sağlayıcılar bu kelime ve işaretleri filtreler ve kullanıcılarının gelen kutularından uzak tutarlar.  Örneğin “!!!, $$$, bedava” gibi işaret ve kelimeler bu filtreleri harekete geçirecektir. E-posta konu başlığınızı tasarlarken bu kelimelerden uzak durun.

Sonuç olarak, tavsiyelerimiz, sizin, üye kitlesinin, pazarlama kampanyalarına vereceği tepkiler oranında fayda sağlayacaktır. Günlük fırsat sitesi ile klasik bir e-ticaret sitesinin üye davranışları farklılık gösterecektir. Asıl önemli olan tavsiyelerimizin uygun olup olmadığını test edebilmenizdir. Bu sebep ile konu başlıkları ile ilgili A/B testleri yapmanız, e-posta kampanya süreçlerinizi optimize etmek için önemlidir. İyi bir servis sağlayıcınız var ise bu tip testleri kolaylıkla yapabilir. Test sonuçlarını kıyaslayabilirsiniz. Hatta her gönderiminizi otomatik olarak teste tabii tutup, en iyi açmaya neden olan konu başlığını; sisteminiz sizin yerinize test edip, gönderim yapabilir.

Bu yazı Emarsys Türkiye çalışanları tarafından yazılmıştır.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here