BT Haber Gazetesi ile Sohbet

0
1048

Emarsys’in Türkiye pazarındaki faaliyetleri hakkında bilgi verir misiniz? Geniş bir çözüm yelpazesinde öne çıkan başlıklar neler?

Emarsys, 2000 yılında faaliyetlerine başlayan ve e-posta, sosyal ve mobil pazarlama otomasyon çözümlerinde dünyanın lider hizmet sağlayıcılardan birisi olan, Avusturya kökenli bir şirket. Dünyada aralarında eBay, Volvo, Garmin A.S. Watson, , Zurich Insurance ve TimeOut gibi şirketlerin bulunduğu 1000’den fazla müşteriye hizmet veriyoruz. Türkiye’deki faaliyetlerimiz ise 2009 yılında başladı. Kısa süre içerisinde hızla müşteri sayımızın artmasıyla birlikte 2012 yılında buradaki ofisimizi açtık.

Müşteri sayımızın artmasının yanında yeni hizmetlerin sunulması, teknolojik altyapının geliştirilmesi ve marka bilinirliğinin artması ile Emarsys e-posta pazarlama, müşteri bağlılığı ve tavsiye sistemleri denince akla gelen ilk markalardan birisi haline geldi. Bugün aralarında Gittigidiyor, Markafoni, Lidyana, Çiçeksepeti, Avon, ebebek, Avansas, Kiğılı, Teknosa Tekzen, Kahve Dünyası gibi kurumların bulunduğu 100’den fazla müşterimize hizmet sunuyoruz.

Tüm dünyada Emarsys teknolojilerini kullanan kurumlar, her yıl 60 milyardan fazla e-posta gönderimi yapıyorlar. Sektör lideri e-posta, mobil ve sosyal medya pazarlama otomasyonu çözümlerimiz, müşterilerimizin değişik ihtiyaçlarını karşılayarak çok kanallı pazarlamayı başarıya dönüştürmelerini ve yatırımdan geri dönüşlerini arttırmalarını sağlıyor. Müşteri zekası, tavsiye sistemleri, pazarlama otomasyonu, e-posta pazarlaması, mobil platformlarda e-posta gönderimi gibi farklı alanlarda müşteri bağlılığını artırmaya yönelik birçok çalışma yapıyoruz.

Yeni nesil pazarlama çözümlerine yönelik Türk şirketlerinin ilgisini nasıl değerlendiriyorsunuz? Tercih ettikleri çözümler ağırlıklı olarak neler oluyor?

Türkiye pazarına ilk girdiğimiz dönemde birçok kurumun elinde çok sayıda data bulundurduğunu gördük. Ancak ellerindeki bu datalar segmente edilmediği için verimli ve kullanılabilir durumda değildi. Zaman içerisinde büyük veri kavramının da yerleşmesi ile birlikte ülkemizdeki birçok kurumun yeni nesil pazarlama çözümlerine doğru adım attığına şahit olduk. Bugün, tüm dünyada dijital anlamda büyük bir değişimden ve yenilenmeden söz ediyoruz. Özellikle son dönemde akıllık telefonlar ve tabletler ile birlikte mobilitenin artması, teknolojinin günlük hayatımızın her alanına hızlı bir şekilde girmesine neden oldu. Birçok farklı alandan, yüzlerce bilgi aynı anda bize ulaşır hale geldi. Artık insanlar arasındaki iletişimin ötesinde, makinelerin diğer makinelerle konuştuğu bir dünyada yaşıyoruz. Türkiye’de bu değişimin içerisinde yer alan, hatta bazı alanlarda dünyanın önde gelen ülkelerinden biri. Birçok kurum, teknolojik altyapısını günün şartlarına göre güncelleyerek tüm pazarlama ve satış stratejilerini buna göre oluşturmakta. Türkiye’de faaliyet gösteren yerel ya da küresel kurumlar yazılımlar ya da büyük yatırımlar yaparak satın aldıkları programlarla müşterilerine ulaşmak için yeni nesil pazarlama çözümlerini kullanıyor. Teknoloji buradaki en belirleyici argüman olarak karşımıza çıkıyor. Bu alanda kuvvetli olan kurumlar, müşteri bağlılıklarını artırmak için e-posta pazarlama çözümlerini, mobil, web ve sosyal medya uygulamaları ile tavsiye sistemlerini iş akışlarına adapte ediyor.

Siz onlara nasıl rehberlik ediyorsunuz? Türk şirketlerin büyük veri analizi, mobil uygulamalar gibi yeni nesil teknolojileri kullanma ilgisi ne seviyede?

Emarsys olarak geliştirdiğimiz teknolojilerle kurumların hedeflerine ulaşmaları ve yoğun rekabet ortamında bir adım öne geçmeleri için onlara destek oluyoruz. Teknolojik uygulamalarımıza tam uyum sağlanması ve verimli şekilde kullanılabilmesi için özel eğitimler düzenliyoruz. Kurumların pazarlama ve satış stratejilerini geliştirmelerine yardımcı oluyoruz. Müşterilerimizin bizden hizmet aldığı bir kurum gibi değil, onların danışmanı gibi davranıyoruz. Belirlediğimiz özel müşteri yöneticisi, temel başarı göstergelerini sürekli takip ederek, stratejik bağlılık fırsatlarını arıyor ve sağlam aksiyon planları geliştiriyor. Sonrasında ise performansları düzenli aralıklarla gözden geçirerek sonuçlarını değerlendiriyor. Ayrıca teknik konular ile ilgili her türlü desteği hızlı bir şekilde veren büyük bir ekibimiz de mevcut.

eMarketing Suite başta olmak üzere ürün ve çözümlerinizde 2015 yılı beklentileriniz Türkiye pazarı özelinde neler?

Artık e-posta pazarlama değil müşteri bağlılığı kavramını konuşuyoruz ve uzun zamandan bu yana kurumlara kişiselleştirilmiş mesaj göndermeleri halinde, geri dönüş oranlarının artacağını söylüyoruz. Mayıs ayında hayatımıza girecek yeni e-ticaret yasası sayesinde de artık firmaların emin olmadığı dataları listelerinden çıkartacağını düşünürsek, kurumların ellerindeki datayı daha verimli şekilde inceleyip buna göre kampanyalar düzenleyeceğini düşünüyoruz. Web sayfasındaki müşteri gezinmelerinin takip edilmesini sağlayan Tavsiye Sistemleri ve müşterilerin ne durumda olduğunu çok net bir şekilde gösteren Müşteri Zekası gibi ürünler bu yıl da en çok talep edilen ürünlerimiz olacaklar. Özellikle mevcut müşteriyi korumak artık dünyada da ön plana çıktığından kurumların bu konuya daha fazla eğileceğini, ellerindeki müşterileri eskisine göre daha fazla mutlu etmeye yönelik kampanyalar yapacağını düşünüyoruz.

Büyük veri, mobil pazarlama gibi yeni eğilimlerin, nasıl bir gelişim sergilemesini bekliyorsunuz?

Son dönemde Türkiye’deki teknolojik altyapıya yapılan yatırımların çoğalması, bu alanda yapılan yasal düzenlemeler ve hizmet sunan kurumların yeni nesil çözüm ve uygulamaları, kurumların bu alana olan bakış açısını değiştirdi. Özellikle büyük veri kavramının yerleşmesi ile birlikte birçok kurum, zamanında büyüklüğü ile gurur duydukları datalarının aslında kullanılamaz durumda olduğunun farkına vardı. O kurumdan alışveriş yapmayan, e-postasını bile açmayan veya web sayfasına girmeyen kişilerin artık veri tabanında bulunmasının kendileri için külfet olduğunu anladılar. Müşterilerinin çoğunluğunun mobil platformlarda vakit geçirdiğinin farkına varıp, pazarlamanın önemini fark ettiler. Mobilitenin artması, sosyal medyanın hayatımıza girmesi, satış kanallarının çeşitlenmesi, lokasyon bazlı bilginin çığ gibi büyümesi ve makinaların başka bir makina ile konuşmasının (machine to machine) başlaması sonucunda yeni dönemde de bu alana yapılacak yatırımların artacağını öngörüyoruz. Teknolojik olanaklar çeşitlendikçe, altyapılar kuvvetlenip bu çözümlere daha kolay adapte edilebilir hale geldikçe kurumların ilgisi de artacak.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here