Üçüncü dünya ülkeleri başta olmak üzere, tüm dünyada kullanılan akıllı telefonlarımız sayesinde yeni bir pazarlama alanı ile tanıştık, tanışmanında ötesinde biz farketmeden aslında bizi tanıştırdılar; Application Marketing, Türkçesini kullanmak gerekirse, Aplikasyon Pazarlaması. Sürekli yenilenen teknolojiye; ayak uydurmaya çalışan ve uydurmayı başaran yeni nesil pazarlama sistemlerimizde, farketmeden tanıştığımız aplikasyon pazarlaması artık büyük bir alan kaplamaktadır.

Günün en az 3 saatini geçirdiğimiz akıllı telefonlarımızda haliyle lead ( yeni üye) toplamak daha akılcı ve daha hızlı bir yol almaya başladı. E-ticaret sitelerinin olmazsa olmazı IOS ve Android aplikasyonlar ile her yerde sadece parmaklarımızın ucuyla lead olabiliyoruz ve en çok da bunu seçiyoruz. Çünkü kolay ve hızlı bir şekilde alıcıya-satıcıya ulaşıyor.

Bu durumda e –ticaret sitelerinden hepimizin birer tüketici olduğunu düşünürek, adımların daha kolay, hızlı üye olabileceği bir alanla, tüketicinin mail adresine daha akılcı bir şekilde ulaşabileceği aplikasyonlar yapılmasını bekleriz. Ve hep daha fazlasını isteriz. Yanlız önemli bir nokta olarak, mobil pazarlama ile aplikasyon pazarlamasını birbirine karıştırmamak gerekir.  Mobil pazarlama, kullanıcı deneyimini mobil üzerinde arttırmasını sağlayan siteler ve servislerdir. Aplikasyon pazarlaması ise, tamamen e-ticaret sitesinin kendisine özel, kullanıcıya direct olarak aplikasyon üzerinden kampanya ve ürünlerini ulaştırabileceği yeni nesil alışveriş platformudur. 

Türkiye’de henüz kullanıcı deneyimlerine çok yatkın olamasa da diğer kanallar ile özellikle de e-posta Pazarlama ile entegre edildiği zaman başarılı bir geri dönüş ortaya çıkartmaktadır. Kullanıcı deneyim alışkanlıkları biraz da bizim e-ticaret sitelerinin doğru zamanda, doğru kişilere ve doğru yollarla ulaşması sayesinde oturacak, devam edecek ve hatta büyüyecektir. 

Doğru bir yeni nesil pazarlama eşittir; doğru ve doğrudan aplikasyon deneyimi, aplikasyon içi kolay üyelik sistemi, hızlı ulaşılabilir ürünler, aplikasyon içi göz yormayan kullanıcı dostu reklamlar ve bunlarla entegre kullanıcıyı aplikasyona geri yönlendirme adına e-posta çalışmaları. 

Bunları hepsi 90’lı yıllarda ortaya çıkmış olan Saadet Zincirinin yeni nesile ve teknolojiye uyarlanmış modelidir. İlerleyen zamanlarda hatta çok yakınlarda Z nesilinin tüketim alışkanlığı ile beraber bizleri de şaşırtacak ve karşılıklı sevindirecek yeni pazarlama zincirleri de eklenecektir. E-ticaret siteleri olarak tek yapmamız gereken sürekli yenisi eklenen tüketim alışkanlıklarına 1 adım önde olarak adapte olmak ,hazır olmak ve yenilikçi fikirlere sahip olabilmektir.

Bu yazı Emarsys Türkiye çalışanları tarafından yazılmıştır.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here