Hoşgeldin e-postaları sitenize kayıt olan müşteri ile ilk kontak kurma anı olduğu ve müşterinin dikkatinin markanıza en yoğun olduğu an olduğu için çok önemlidir. Müşterilerin firmanızla en çok ilgili oldukları anda gönderildiği için %50’ye kadar açılma oranı potansiyeli taşırlar. Bu oran herhangi bir pazarlama kampanyasına göre oldukça yüksektir. İyi bir hoşgeldin e-postası marka çalışmalarınıza olumlu katkıda bulunur ve müşterilerinizin hizmetinize olan ilgilerini arttırabilir. Stratejiniz doğrultusunda, müşterilerinizi satışa yönlendirmek ya da onlar hakkında daha fazla bilgi toplayabilmek için iyi bir kaynaktır.

Hoşgeldin e-postalarında  neler yapabilirsiniz?

  1. Net olun

Müşterinizin e-posta adresini nasıl edindiğinizi, ne tip e-postalar göndereceğinizi ve ne sıklıkla e-posta göndereceğinizi açıkça belirtin. Örneğin e-posta adresini bir organizasyonda topladıysanız ilgili organizasyondan, satışa yönelik bir e-posta yolluyorsanız satın alınan üründen bahsedin. Böylelikle e-postanızın spam olarak algılanma ihtimalini azaltırsınız.

  1. Hızlı olun

Hoşgeldin e-postalarını kayıt işleminizin bir parçası yapın ve kayıt tamamlandığı anda otomatik olarak hemen gönderilecek şekilde ayarlayın. Geç gönderilen hoşgeldin e-postaları müşterilerinizin ilgisini kaybetmesine neden olabilir. Markaların çoğu hoşgeldin e-postasını 15 dakika içerisinde yollamaktadırlar.

  1. Başlık seçimine özen gösterin

Başlık e-postanızın açılmasında en önemli etken olduğu için çok önemlidir. Sadece “Abc.com’a Hoşgeldiniz” veya “Kayıt olduğunuz için teşekkürler” gibi başlıklar kullanmayın, daha kişisel ve kullanıcılarınızı etkileyecek başlıklar seçin.

Örnek başlıklar:
“Merhaba Ayşe, Abc.com’a hoşgeldin. İlk siparişinde 10 TL indirim fırsatını kaçırma”
“Abc.com’a kayıt olduğunuz için teşekkürler. Artık fırsatlara daha yakınsınız.”

  1. Gönderici ismine özen gösterin

İnsanların e-posta kutularına her gün onlarca mesaj geldiği için sizin e-postanızın ayırt edici olması önemlidir. Gönderici isminde no-reply kullanmayın çünkü kullanıcılar e-postanızı spam zannedebilirler. Firmanızın tanınması için yaratıcı ya da değişik isimler kullanmak yerine müşterilerin tanıdığı isminizi kullanın.

  1. Hedef belirleyin

Hoşgeldiniz e-postasında aldığınız aksiyonlarla farklı konularda sonuçlar alabilirsiniz. 

İndirim kuponu vermek: Sitenize kayıt olmak o kişinin ürünlerinizle ilgilendiğini gösterir. İndirim kuponu vererek müşterilerinizi ilk alışverişlerini yapmaya teşvik edebilirsiniz.

Beklentileri belirlemek: Kullanıcının içerik ve sıklık olarak e-posta kampanyalarınızdan ne bekleyeceğini anlatabilir, ilgilendikleri konuları belirlemelerine yardımcı olabilirsiniz.

Bilgi toplamak: Müşterilerinizden daha fazla kişisel bilgi isteyerek e-posta tercihlerini şekillendirebilir ve ilerleyen zamanlarda kişiye özel mesajlar gönderebilirsiniz.

  1. E-postanızı güvenli olarak işaretlemelerini isteyin

Gönderdiğiniz e-postanın istenmeyen e-posta kutusu değil de gelen kutusuna iletilmesi için kullanıcıların gönderici adresinizi güvenli olarak işaretlemesini isteyebilirsiniz.

  1. Tek seferde çok fazla bilgi vermeye çalışmayın

Pazarlama e-postalarından çok daha fazla tıklandığından dolayı bazen hoşgeldin                e-postalarında çok fazla konudan aynı anda bahsetmek cazip gelebilir. Fakat bunu yaptığınızda e-postanızın görmezden gelinmesi ya da önemsenmemesi çok muhtemeldir. Tek e-postaya her şeyi sığdırmak yerine müşterilerinize iki haftalık bir sürede aralıklı olarak e-postaIar atıp, bilgi verebilirsiniz.

  1. Html kullanın

Plain text ile gönderilmiş sistem mesajları yerine ilgi çekici grafikler kullanabileceğiniz html bazlı e-postalar gönderin. Html gönderimlerinde imaj – yazı oranını doğru ayarlayın ve e-postanızı tamamen imaj olarak göndermeyin. 

  1. Aksiyon butonlarını unutmayın

Hoşgeldiniz e-postası içerisinde “SİTEYE GİT”, “ALIŞVERİŞE BAŞLA”, “ÜRÜNLERİ İNCELE” gibi aksiyon butonlarını (call-to-action) kullanıp müşterilerinizin siteye gitmeleri için teşvik edebilirsiniz. Aksiyon butonlarında farklı fontlar ve renkler deneyebilirsiniz.

  1. Ürün kategorilerini içeriğe ekleyin

Sitenizin başlığındaki ürün kategorileri linklerini e-posta içeriğine de ekleyin. Bu şekilde daha fazla tıklama oranı yakalayabilirsiniz.

  1. Sosyal medyada sizi takip etmelerini sağlayın

Hoşgeldin e-postalarında Facebook, Twitter, Pinterest gibi hesaplarınıza link verin. Müşterilerinizin markanızla daha fazla etkileşim içinde olmasını sağlayın.

  1. Aktivasyon butonlarına dikkat edin

İmaj şeklinde yapılan aksiyon butonları tüm cihazlarda görüntülenmeyebilir. Özellikle üyelik aktivasyonuna ihtiyaç duyulan double opt-in kampanyaları düzenliyorsanız aktivasyon linkini, link olarak da içeriğe ekleyin.

Bu yazı Emarsys Türkiye çalışanları tarafından yazılmıştır.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here