750,000 TL Veriyorsun, Cinsiyetini Öğreniyorsun

0
481

Sevgili Dostlar,

Bilirsiniz “zenginin malı züğürdün çenesini yorar” diye bir atasözümüz vardır. Dün gazetelerde Hülya Avşar ve Acun Ilıcalı ile alakalı haberlere denk geldim, ne kadar doğru bilmiyorum ama birisi ada almış diğeri uçak, e hayırlı uğurlu olsun ne diyelim. Esprili olanları bir kenara koyarsak ağırlıklı olarak hep nefret içeren yorumlarla karşılaştım. İsmini yazdığım kişilerle ne tanışmışlığım ne de bir merhabam var, yaptıkları işi severseniz ya da sevmezsiniz ama senelerdir çalışan ve üreten insanların aldıkları şeylerin bu şekilde yorumlanmasını hiçbir zaman anlayamayacağım. Ama aşağıdaki gibi absürt olaylar beni de benden alıyor.

Dubai’de evli bir çift yeni bebek bekliyor, buraya kadar her şey normal ama aile bununla alakalı şaşaalı cinsiyet belirleme töreni yapmaya karar veriyor. Burj Khalifa’da yapılan kutlamada kulenin üzerinde geri sayım yapılıyor ve çıkan mavi ekranda “IT’S A BOY” yazıyor. Bu organizasyon için 74 bin pound harcanıyor, ne acayip değil mi? Diyeceksiniz ki, adam da kazanmış harcıyor sana ne, e işte mailime başlarken ilgili atasözünü o yüzden yazdım. Zaman zaman ülkemizden de garip örnekler görüyorum, balonlar uçuyor, birşeyler oluyor ama Dubai örneğini görünce kendi kendime bizimkiler mütevazi kalmış bunların yanında deyiverdim.

Acun demişken bu hafta başka bir konuyla alakalı gene gündemdeydi. Uzun zamandan beri bir dijital yayın platformu kuracağı konuşuluyor ama net bir bilgi paylaşılmıyordu. Bu hafta konuyla alakalı resmi açıklama geldi, ismi Exxen olacak kanal yakında açılacakmış. Konuyla alakalı çok yorumlar yapılmaya başlandı ama gazetelerde 4-5 farklı yazıya denk geldim ve herkes bu işin kolay olmadığını ve başarının çok zor olduğunun altını çizmiş. İçerik işi zor, hele de çıtayı çok yükseltmiş Netflix varken ama senelerin deneyimi olan bir kişi de illa ki bunları bilerek hesabını kitabını yapmıştır, bekleyip göreceğiz, inşallah çok başarılı olur, bu ülkeden de bu tip örnekler çıkabileceğini hep beraber görürüz.

Yurtdışından ilgimi çeken bir konu da Çin menşeeli uygulama TikTok ile alakalıydı. Biliyorsunuz ülkemizde de milyonlarca kişi tarafından kullanılan bu aplikasyona kısa videolar yükleyip hemen yayınlayabiliyorsunuz. Kolay kullanımı yüzünden sadece ülkemizde değil yurtdışında da çok hızlı benimsendi ve YouTube meydanı boş bırakmamak için Shorts adlı bir platformu hayata sokacağını duyurdu. ABD başkanı Trump TikTok uygulamasının Çin’e ait olmasından dolayı güvenlik kaygılarından bahsetti ve eğer ABD’li bir firma ile ortaklık yapılmazsa platformun ülkede yasaklanacağını söyledi.

Bu sözler çok tartışıldı, kimisi hak verdi, ne de olsa Çin’de sütten çıkmış ak kaşık değil, kimisi ise bu platformun yükselişinin başka türlü engellenemeyeceğinden dolayı böyle bir hamlenin geldiğini belirterek buna tepki gösterdi. Önce Microsoft TikTok’u almak istediğini belirtti ama arkasından sürpriz bir ittifak Oracle – Walmart ortaklığı devreye girdi. Anlaşma şimdi onay aşamasında, yakında TikTok Global adlı firma hayata geçirilecek, kısacası farklı coğrafyalarda boy göstermek güzel ama fazla dikkat çekince de çarşı karışıyor, yasaklar devreye girebiliyor.

Haftalık e-bültenimizi bizi yakından takip edenlerin almasını arzuladığımızdan dolayı listemizi sadeleştirmeye karar verdik. Eğer bizden her hafta bu e-bülteni almaya devam etmek istiyorsanız lütfen buraya şimdiden üye olun. Yakın zamanda bültenlerimizi sadece buraya üye olanlara göndereceğimizden şimdiden kaydınızı yapmanızı tavsiye ederiz.

Aşağıda bir sürü şey sizleri bekliyor, umarım hoşça vakit geçirirsiniz.

Güzel bir hafta olması dileğiyle

Sevgiler

Murat Erdör

Aramıza Katıl Gücümüze Güç Kat

Link: https://www.readyforchange.co/uye-ol/

Haftanın Sosyal Etkinlikleri

Link: https://us5.campaign-archive.com/?u=cbade4269ffe4ff9de237885b&id=e021bf6d32

Haftanın Sohbetleri

E-İhracat Sohbetleri: https://youtu.be/Cy90VNPI710

E-Ticaret Sohbetleri: https://youtu.be/bUyhbGD5Qyo

Haftanın Videoları

E-İhracat Sohbetleri: https://youtu.be/z92raWxddN8

Artık Yalnız Değilsin: https://youtu.be/5E-cFdzPQgI

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here