Murat Erdör

Müşteri Davranışı Üzerine E-posta Pazarlama Örnekleri

Türkiye’nin artan e-ticaret hacmi ve pazarın büyümesi ile bir çok global pazarlama teknolojisi, e-ticaret firmalar tarafından kullanılmaya başlandı. Bu yeni teknolojilerin temel amacı ya da bu tip teknolojilerin tercih edilmesinin temel nedeni müşteriyi daha iyi tanımaktır.  Bu teknolojilerin yardımı ile e-ticaret yetkilileri, sitelerine üye olmuş kişilerin davranışlarına bağlı olarak aksiyon alıp doğru kişiye, doğru zamanda, doğru içerikle ulaşmanın yollarını aramaktadırlar.

Bu yazımda, satış odaklı e-posta pazarlama taktiklerinden örnekler vermeye çalışacağım. Eğer teknolojik altyapınız müsait ise, bu senaryoları kolaylıkla ve otomatik bir şekilde uygulayarak, müşteri bağlılık değerlerinize katkı sağlayabilir, aktif alışveriş yapan müşteri sayısını ve buna bağlı olarak ortalama sepet tutarlarını arttırabilirsiniz.

Gelişmiş e-posta teknolojileriyle, bahsettiğim bu kampanya kurgularını bir kere kurup tasarlayıp başlattığınız takdirde sistem otomatik olarak bu kampanyaları yürütecektir. Bu kampanya otomasyonları, pazarlama kalitenizi ve müşteri ile olan bağlılığınızı arttıracaktır. İş ve zaman tasarrufu sağlanacak, verimlilik artacaktır.  

Bu yazı Emarsys Türkiye çalışanları tarafından yazılmıştır.

Exit mobile version