Murat Erdör

Bilinmezliklerin Diyarı İstanbul’dan Tüm Dünyaya Selamlar

Sevgili Dostlar,

Başlığı okuyupta anlamayanlar için hızlıca özet yapayım, geçenlerde Esra Erol’un programında kadının biri eşine “öyle yaptı böyle yaptı” gibi şeyler söylüyor, adam ise canlı yayında hiçbir şey yokmuş gibi gündeme oturan bu cümleyi kuruyor. Programı izlemediğimden mevzu ne bilmiyorum ama olay zaten ne olduğundan ziyade herkesin bu cümleyi kendi yaşadığı şehre göre uyarlayarak yaymasıydı, yakında bununla alakalı reklamlar çıkarsa şaşırmam. Madem gündeme oturdu, e bizde her türlü gündemi yazıyoruz, o zaman böyle bir başlıkla güne başlayalım dedik.

Evet bilinmezlikler her yerde var ama İstanbul bir başka. Seneler önce Ankara’dan İstanbul’a taşındığımda yaşça büyük, etrafına çok şeyler yaşamış havası vermeyi seven, garip bir gizem dünyasında yaşayan bir abimiz “Muratçığım İstanbul’a hoş geldin, bir abin olarak sana şunu söyleyeyim, buraların bir kızına bir de havasına güven olmaz demişti”. Şimdi düşünüyorum da trafiğine ve havasına deseymiş daha doğru olurmuş. Gerçi 20 sene önce de bugünkü gibi araç olmadığından bu derece trafik sorunu da yoktu ya neyse.

Normalde hep gittiğin 10 dakika süren yol o gün 40 dakika sürer ya da 1 saatlik yol olmuş 20 dakika, hava günlük güneşlik der akşamına kalmadan yağmur yağar, ya da fırtına var denir, öğleden sonra pırıl pırıl hava. Ne Google Maps ne Meteoroloji, Allah’a kalmış buraların havası, trafiği. Geçen Salı akşamı uzun zamandan beri heyecanla beklediğimiz E-Ticaret Kadınlar Kulübünün mezuniyet töreninde de gene aynısını yaşadık.

Pazartesi günü başlayan fırtına yüzünden Salı günü okullar tatil edildi, acil işiniz yoksa sakın dışarıya çıkmayın denildi. Şans bu ya, etkinliğimiz Salı akşamı, her yerde duyurular yapılmış, herkesler davet edilmiş, mekanı, çekimi vs herşey ona göre ayarlanmış, daha pazartesi akşamından başladım ufaktan stres olmaya, yapacak mıyız yoksa erteleyecek miyiz? Tecrübeyle sabit, dünyanın en güzel etkinliği de olsa, ertelenen şeylerden pek hayır gelmiyor, zaten fırtına Salı akşamı 18.00’e kadar bitecek deniyor, televizyona bakıyorum, internette geziniyorum, bir yandan da “akşam etkinlik olacak mı” sorularına saat 14.00’de açıklama yapacağız diye cevaplar veriyorum. Farklı lokasyonlarda oturan arkadaşlara hava durumunu sorarken, etkinliğin olacağı Levent tarafındaki kişilerden de geri bildirim alıyorum. Basın “şok şok şok, büyük felaket kapıda” tarzı haberler daha fazla izlendiğinden muhabirleri sahile göndermiş, tabi ki deli rüzgar esiyor, dalgalar vuruyor, adamcağız bırakın konuşmayı ayakta zor duruyor, bu görüntüleri izleyenler de doğal olarak “yok ya ben evden çıkmayayım” diyor.

Gelen geri bildirimlerin çoğunlukla “burada öyle fırtına yok” şeklinde olması, herkesin evden çalışmasından ve okulların tatil olmasından dolayı hiç trafiğin olmaması ve de zaten ertelemek istemediğimden dolayı Salı akşamı mezuniyet törenini yaptık. İyi ki de yapmışız, bırakın İstanbul’dan Bursa’dan bile gelenler oldu, hatta aşısı olmadığı için PCR testi ile gelenler bile oldu. Ataşehir’den 15 dakikada geldim gibisinden onlarca cümle duydum, bazen de bu tip zamanlarda etkinlik yapmanın da faydası oluyormuş diye düşündüm.

Özetlersek, gelmek isteyen bir şekilde geliyor, 50’den fazla kişinin olduğu gecenin detaylarına buradan bakabilirsiniz ama söylemeden geçemeyeceğim; kadınların dayanışmasını görmek, onların gözlerindeki mutluğu hissetmek, harika sohbetlere ve şen kahkahalara şahit olmak beni çok ama çok mutlu etti. Bugün 5 Aralık Kadın Hakları Günü, bu vesileyle de yüzlerce ülkeden önce Türk kadınına ‘seçme ve seçilme hakkı’ vererek kadınların önünü açan Mustafa Kemal Atatürk’ü de sevgi ve saygıyla anıyorum. Sizleri bilmem ama gün geçtikçe Atamıza olan hayranlığım artıyor, seneler önce yaptıklarını bugün yorumlayınca ne büyük bir vizyona sahipmiş bir kez daha görüyorum.

Salı akşamı saat 19.00 – 21.00 arası İstanbul’daki senenin son E-Ticaret Sohbetlerini yapacağız, birbirinden değerli üç e-ticaret yöneticisi ile sohbetler, yarışmalar, hediyeler, harika insanlarla tanışma imkanları, hepsi ama hepsi bu gece olacak. Gelmek isteyenler bu forma adını bırakabilir.

Radarıma takılanlara bakarsak;

Bu yazıyı bir web sayfasında veya sosyal medya kanalında okuduysanız, formatı beğendiyseniz ve her hafta düzenli olarak size de bu e-bültenin gönderilmesini istiyorsanız bu linkten e-bültenimize üye olabilirsiniz.
Güzel bir hafta olması dileğiyle
Sevgiler
Murat Erdör
Exit mobile version