Murat Erdör

Veeam’den evden çalışan şirketlere dört anahtar öneri

Pek çok ülkede olduğu gibi Türkiye’de de hükümetin yaptığı evde kal çağrısı ile işletmelerin büyük bir kısmı evden çalışma uygulamasına geçti. Bu dönemde şirketlerin BT departmanları evden çalışanlara destek sunmak, işyerlerinin üretken kalmasına ve verilerin siber saldırılara karşı korunmasına yardımcı olmak için verilerin kullanılabilirliğini ve korunmasını sağlamaya odaklandı.

Bulut Veri Yönetimi sağlayan yedekleme çözümlerinin lideri Veeam® Software, hem bu süreçte gerekli olacak, hem de yeni nesil çalışma şekli olan uzaktan çalışma için işletmelerin bugün ve gelecekte iş sürekliliklerini sağlamak için uygulaması gereken dört anahtar maddeyi belirledi.

Veeam Ülke Müdürü Kürşad Sezgin konuyla ilgili şunları söyledi  “Bir çok işletmenin evden çalışma yöntemini uyguladığı bu olağanüstü dönemde, işletmeler için tüm sistemlerin kesintisiz çalışması ve kritik iş verilerinin korunması BT departmanlarının en çok üzerinde durduğu konular olmalı. İş sürekliliğinin sağlanması evden çalışanların, tüm şirket verilerine kesintisiz erişebilir olmasını sağlamakla mümkün olacaktır. Veeam olarak belirlediğimiz 4 anahtar madde; bugünlerde evden çalışma sistemine geçen ve gelecekte uzaktan çalışmayı benimseyecek tüm şirketlerin iş sürekliliğini sağlamalarının kapılarını açacak niteliktedir.”

Veeam’in uzaktan çalışan işletmeler için belirlediği 4 anahtar madde şu şekilde:

Exit mobile version