Uzun yıllardır, üye işyerlerine sanal POS hizmeti veren, elektronik ticarette Visa, Mastercard, American Express ve UnionPay logolu kredi ve banka kartları ile alışverişe imkân sağlayan ve e-ticaret işlemlerine sektörde öncülük yapan Türkiye’nin en büyük özel bankası İş Bankası, Ekim 2016 itibariyle müşterilerine sunduğu 31 farklı ülkeyi kapsayan 13 farklı alternatif ödeme yöntemini Türkiye’nin önde gelen e-ticaret yazılım sağlayıcısı Ticimax’ın altyapısını kullanan üye işyerlerinin de kullanımına sundu.

Turizmden, perakendeye birçok farklı sektörden firmanın alternatif ödeme yöntemlerine ilgisinin büyük olduğunu belirten İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Yalçın Sezen: “Yurtdışı müşterilere hitap eden ürün ve hizmet sağlayan işletmelerin geleneksel tahsilat yöntemi olan kredi ve banka kartı dışında alternatif ödeme yöntemlerini de kullanarak küresel rekabette güçleneceğini düşünüyoruz. Ticimax’in altyapısını kullanarak e-ihracat yapan üye işyerlerimizin, sanal POS’umuzun bir özelliği olan alternatif ödeme yöntemlerini kullanarak yeni pazarlara ve müşterilere ulaşmasına katkı sağlayacak olmaktan mutluluk duyuyoruz.” şeklinde görüşlerini ifade etti.

Ticimax Ceo’su Cenk Çiğdemli, Türkiye’de ürünlerini elektronik ticaret ile satan kullanıcılarının, her zaman geliştirilen Ticimax yazılımı sayesinde bir adım daha önde olduklarını vurguladı. Müşterilerinin kullanılan modüller, ödeme sistemleri, kargo entegrasyonları, dil seçenekleri, farklı para birimleri ve her ülkeye farklı fiyattan satış yapabilmek gibi gelişmiş özellikleri ile e-ihracat yaparak dünyaya açıldıklarını söyledi. Bu işbirliği kapsamında müşterilerinin İş Bankası sanal posunun sunduğu dünyadaki alternatif ödeme yöntemlerini kullanarak, farklı ülkelerden de ödeme almalarını kolaylaştıracağını ve bununla birlikte yurtdışındaki sepet dönüşüm oranlarının da artacağını vurguladı.

GittiGidiyor, “Geleceğim E-Ticaret” projesiyle KOBİ’leri sektöre kazandıracak

Türkiye’nin lider e-ticaret platformu GittiGidiyor, Türkiye’de e-ticaret sektörünü kalkındıracak önemli bir projeye imza attı. GittiGidiyor tarafından KOBİ’lerin e-ticarete adım atmalarını teşvik etmek, fiziksel dünyadan online dünyaya geçiş için gereken uygulamalı eğitimleri sunmak ve halihazırda e-ticarette faaliyet gösteren satıcıların verimliliğini artırmak üzere “Geleceğim E-Ticaret” projesi geliştirildi. Proje kapsamında, Türkiye’nin ilk “Geleceğim E-Ticaret” eğitim ofisi İzmir’de açıldı. İzmir’in ardından Bursa ve Gaziantep’te yapılacak açılışlarla 2017 yılı içinde toplam 3 eğitim ofisine ulaşılması hedefleniyor.

Projeyle ilgili bilgi veren GittiGidiyor Genel Müdürü Öget Kantarcı, KOBİ’lerin e-ticarete adım atmakla ilgili yaşadıkları tereddütleri ortadan kaldırmayı ve uygulamalı eğitimlerle hem e-ticarete girmek isteyen firmaların, hem de mevcut satıcılarının işini kolaylaştırmayı amaçladıklarını söyledi. 

Geleceğim E-Ticaret projesiyle yıl sonuna kadar 500 KOBİ’yi e-ticaret sektörüne kazandırmayı hedeflediklerini belirten Kantarcı, “İşlerini e-ticaretle büyütmek isteyen KOBİ’leri ve online satışta verimini artırıp gelirini yükseltmek isteyen satıcılarımızı bu projeyle ekosisteme kazandıracağız” dedi. 

Youthall markasıyla yenilenen Stajim.net, Avrupa’ya Açılıyor

Aralık 2014’te Emre Aykan ve Elis Yılmaz tarafından kurularak faliyetlerine başlayan Stajim.net bu yılın başında 100 bin üye barajını aşarak markalaşma yolunda önemli bir adım attı ve bu süreçten sonra melek yatırımcılardan aldığı yatırımla da adından sıkça söz ettirdi. Paris’te bulunan dünyanın en büyük startup kampüsü Station F‘in Founders programına kabul edilmesinin ardından Avrupa operasyonuna Fransa’da başlayan şirket, Türkçe, İngilizce ve Fransızca olarak yayın hayatına başlayan Youthall ile markasını yeniden konumlandırdı.  

Şirketler, profesyonel ağ ve dijital işveren markası olan Youthall platformu sayesinde gençlerle bir araya gelip markalarını anlatabilecekleri bir profil oluşturuyor, videolarını, ofis fotoğraflarını, ilanlarını, şirket içi eğitim/ etkinliklerini ve gençlere ulaştırmak istedikleri faydalı içerikleri yayınlayabiliyor. Genç yetenekler ilanlara başvurup, eğitim ve etkinliklerle, platform üzerinden yayınlanan içeriklerle mezun olmadan önce kendilerini geliştirme ve deneyim kazanma fırsatı buluyor.  

Bu yazı E-Ticaret Çağı Dergisinde yer almıştır.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here