Murat Erdör

Şirketler Teknolojiye Haftada Fazladan 15 Milyar Dolar Harcadı

KPMG’nin Harvey Nash ile yaptığı bu yılki CIO Araştırması açıklandı. Araştırmaya göre Covid-19 2020’de tarihin en büyük teknoloji yatırımlarına sebep oldu. Pandeminin başlangıcında şirketler uzaktan güvenli çalışmak için haftada 15 milyar dolar ek harcama yaptı. Salgınla siber saldırılar da arttı. Araştırmaya katılan her 10 BT liderinden dördü siber saldırıya uğradığını söyledi

KPMG’nin her yıl Harvey Nash ile yaptığı CIO Araştırması’nın 22’ncisi açıklandı. Dünyanın en büyük BT liderleri araştırmasına bu yıl 83 ülkedeki teknoloji devi şirketlerden 4 bin 200’den fazla CIO ve teknoloji yöneticisi katıldı. Araştırma pandemiyle açılan 2020’de şirketlerin bilgi teknolojileri stratejileri ve yatırımlarındaki değişimi gösteriyor, salgının etkisini inceliyor. Bu yılki araştırmadan dikkat çeken bazı başlıklar şöyle:

Tarihi yatırım dalgası

Araştırma sonuçlarını değerlendiren KPMG Türkiye Teknoloji Sektör Lideri Gökhan Mataracı, pandeminin küresel teknoloji yatırımlarında tarihte görülmemiş bir dalga yarattığını söyledi. Mataracı, “Teknoloji, şirketlerin hayatta kalma ve gelişme yeteneği için hiç bu kadar önemli olmamıştı. Bu yıl teknoloji yatırımlarında görülen planlanmamış artışa, işletmelerin çalışma şekillerindeki büyük değişimler eşlik etti. Şirketlerde son altı ayda, son 10 yılda gördüğümüzden daha fazla organizasyonel değişim yaşandı. Güvenlik ve gizlilik şirketler için en büyük yatırımdır. Şirketlerin BT yatırımlarına rağmen pandemide siber saldırıların her 10 şirketten dördüne sıçradığı ortaya çıktı. Ofislerin mutfak masalarına taşındığı bir düzende BT liderlerinin ekiplerinin ruh sağlığından duyduğu endişe ilk kez bu ölçüde kayıtlara geçti. Böyle bir dünyada kuruluşların yeni yetenekleri çekmek ve onları elde tutmak için İK politikalarını yeniden düzenlemeleri gerekecek” dedi.

Exit mobile version