Murat Erdör

Sevgililer Günü Yıllık E-Ticaret Hacminin %5’ini Oluşturacak

14 Şubat tarihi birçok sektör için önem taşırken bu özel gün yıllık e-ticaret hacminin yüzde 5’ini oluşturacak. Kurumların geri dönüş oranlarını ve alışveriş miktarlarını artırabilmeleri için 5 önemli noktayı mutlaka uygulamaları gerekiyor.

Sevgililer Günü kampanyaları özelinde tavsiyelere bakarsak;

  1. Başlıklarla ön plana çıkın

Kampanya başlıkları net olarak ana mesajı vermeli ve ilgi çekici olmalıdır. Başlığınızda, “Sevgililer Günü’ne özel ürünler” yerine “Sadece Sevgililer Günü’ne özel %70’e varan indirimler” cümlesi daha fazla dikkat çekebilir.

  1. Gönderim zamanına dikkat edin

Sevgililer Günü alışverişi e-ticaret alanında en çok hafta içi ve ofislerden yapılıyor. E-posta gönderimi yaparken bu detayı dikkate almanızda fayda var. 

  1. Hatırlatma e-postasını unutmayın

Sevgililer Günü gelmeden önce müşterilerinize tekrar hatırlatma e-postası gönderip, hediye fikirleri hakkında bilgiler verebilirsiniz. 

  1. Segmente edin

Sevgililer Günü’nde sipariş veren erkekler, kadınlardan 2 kat daha pahalı hediyeler alıyor. Hedef grubunuzu erkek ve kadınlar olarak ayırıp, erkeklere kadın, kadınlara erkek hediye alternatifleri gönderin.

  1. Referans sunun

E-posta içeriğinizde ve web sayfanızda referanslara ve ürün değerlendirmelerine mutlaka yer verin. Birçok müşteri aynı ürünü satın alan kişilerin fikirlerine önem verir.

Exit mobile version