Murat Erdör

Buzdolabınızda Gıdaları Uzun Süre Saklamak İçin Dikkat Etmeniz Gerekenler

Koronavirüs salgını nedeniyle alışveriş alışkanlıkları da değişti. Artık sık sık alışveriş yapmak yerine tüketiciler tek seferde daha fazla gıda alarak kalabalık ortamlara daha az giriyor. Bu da gıdaların daha uzun ve taze bir şekilde depolanmasını da önemli hale getiriyor. Gıdaların daha uzun süreli kullanımı için buzdolaplarının soğutucu ve derin dondurucu bölmelerine doğru bir şekilde yerleştirilmesi gerekiyor. Peki, gıdalarınızı doğru şekilde depoladığınızdan emin misiniz?

Günümüzde gıdaların uzun bir süre depolanmasını mümkün kılan buzdolabı teknolojileri bulunuyor. Samsung’un Akıllı Dönüştürücü (Smart Converter) teknolojisi ile buzdolabınız dilediğiniz 5 farklı modda çalışabilir, örneğin buzdolabının soğutucu bölmesini kolaylıkla dondurucuya dönüştürmeyi sağlar.  İkili Soğutma Sistemi ( TwinCooling System) ise sıcaklık ve nemi en uygun hale getirerek tazelik ile lezzeti en üst düzeyde tutmak için kokuların birbirine karışmasını önlüyor.  Ayrıca bu buzdolapları 10 yıl garantili Dijital Inverter Teknolojisine sahip, yani kompresör gerekli olan soğukluk seviyesine göre hızını kontrol eder ve enerji verimliliği sağlar. Bu sayede daha az elektrik kullanarak ve soğutma performansından ödün vermeden tasarruf da edebiliyorsunuz. 

Gelişmiş teknolojilerle birlikte aşağıdaki kurallara da uyarak hem gıdaları daha uzun süre muhafaza edebilir hem de lezzetlerini koruyabilirsiniz:

Yiyeceklerinizi soğutucu bölmeye yerleştirirken dikkat etmeniz gerekenler

Gıdalarınızı derin dondurucu bölmede saklarken bunlara dikkat edin

Exit mobile version