Kısaca kendinizden bahseder misiniz?  

Ben Sinan Can Sürücü Shoop’un kurucu ortaklarından biriyim ve şirkette CIO olarak görev almaktayım. Bahçeşehir Üniversitesi Matematik Bilgisayar Bilimleri’nden mezun oldum, şu anda Boğaziçi Üniversitesi’nde Yazılım Mühendisliği Master’ı yapıyorum. Şirketimizin diğer ortakları; Cem Kaçmaz(CEO), Çağlar Tolga Tetik(CTO) ve  Ali Kaçmaz(CMO) Koç Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği mezunudur. Can Kaçmaz Bahçeşehir Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği mezunu ve şirketimizde COO olarak görev almaktadır.

Online web sayfanız hakkında bilgi verir misiniz? Ne tip ürün/hizmetler sunuyorsunuz, ne tip bir ihtiyacı karşılıyorsunuz?

Shoop firması bünyesinde “Yaratıcı Mobil Çözümler” olarak adlandırabileceğimiz B2B ve B2C

ürünler üzerine çalışıyoruz. Şirketimizin kurulma aşamasındaki temel projelerinden biri olan

StoreFlow ile mağaza ve müşteriler ile ilgili geniş kapsamlı analiz ve raporlar sunuyoruz, böylelikle

mağazalardaki satış verimliliğini artırmayı amaçlıyoruz. Bu proje kapsamında ayrıca mağaza içi navigasyon sistemi ve akıllı telefonlara gönderilecek olan kampanya bildirimleri için kampanya yönetim paneli de sağlıyoruz.Internet sitemiz shoop.com.tr üzerinden şirketimiz ile ilgili genel bilgilerin yanı sıra, üzerinde çalıştığımız projeler ve ürünler hakkında da detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Bu fikir nereden ortaya çıktı, nasıl karar verdiniz?

Mağaza ve Avm’ler içerisinde müşteri verisinin toplanmasıyla ilgili bir eksiklik olduğunu fark etmiştik ve bununla ilgili araştırma yapmaya başladık. Yurtdışında benzer ürünleri inceledik ve Türkiye’de bu alanda mağaza yöneticilerine yönelik kapsamlı veri sağlayan bir sistemin olmadığını gördük. Mevcut ürünlerin hem istenilen detayda bilgi sağlayamaması hem de maliyeti yüksek çözümler olmasından dolayı WiFi ve Beacon teknolojilerini kullanarak sektör ihtiyaçları doğrultusunda bir proje geliştirdik.

Bunu yapmaya karar verirken kimden destek aldınız?

Türkiye’de startuplar için ekosistem henüz gelişmediği için insanlar çoğu zaman risk almaktan korkuyor ve çevrenizdeki insanlar, özellikle de aileler genelde standard bir işe sahip olmanızı bekliyor. Fakat biz bu girişimi başlatırken çevremizdeki insanların desteği bakımından oldukça şanslıydık aslında. Ailelerimizden aldığımız desteğin yanısıra iş yerlerimizdeki yöneticilerimiz bizi girişimcilik konusunda cesaretlendirdi ve tavsiyelerde bulundu. Ayrıca katıldığımız bir yarışma sonucunda aldığımız yatırım ile de fikrimizi geliştirip şirketimizi kurduk.

İşinizi duyurmak için ne tip pazarlama çalışmalarında bulunuyorsunuz?

Sosyal medya üzerinden bilinirliğimizi artırma amaçlı çalışmalar yürütüyoruz. StoreFlow projesini bir başlangıç olarak gördüğümüz için insanların sadece bu ürün ile değil, şirketimiz ile ilgili de fikir sahibi olmaları için çabalıyoruz. Pazarlama çalışmalarımızı bu projede müşteri tarafından daha çok mağaza ve Avm sahiplerini kapsayacak şekilde yapıyoruz. E-posta veya network yolu ile iletişime girdiğimiz yöneticilerle ürünümüz hakkında kısa bir tanıtım yaptıktan sonra daha detaylı görüşme için toplantı ayarlayıp, müşteri özelinde ihtiyaçları anlıyoruz ve ürünümüzü mağaza hedefleri doğrultusunda şekillendiriyoruz.

Türkiye’de sektörü (online satış) nasıl görüyorsunuz?

Günümüzde akıllı telefon kullanımı oldukça arttı ve müşteriler ile bilgi alışverişi yapabilmek için yeni bir kanal haline geldi. Mağazalar online tarafta elde edilen verilerin yanında fiziksel mağazalarda da gelişen teknolojleri kullanarak veriyi elde etme ve müşteriyi kaybetmemek için aksiyon almak durumunda kaldı. Biz de Storeflow projesi ile akıllı telefon kullanıcılarından alınan veriyi anlamlı bir hale getirerek, hem mağazalar için kullanılabilir bir veri oluşturmuş oluyoruz hem de kullanıcılara özel kampanya ve indirimler ile kullanımı yaygınlaştırmaya çalışıyoruz. Bu sistemin hem mağaza tarafından bir ihtiyaç olması hem de kullanıcı tarafından indirim için kullanılacak olması nedeniyle, projenin ve Beacon teknolojisinin yakın gelecekte sektörde daha çok kullanılacağını düşünüyoruz.

Konuyla ilgili sizden fikir almak isteyenlerin size ulaşabileceği bir e-posta adresi veya yaptığınız işle ilgili bilgi almak isteyenlerin girebileceği bir web sayfası var mı?

shoop.com.tr üzerinden websitemizi ziyaret edebilir ve ürünler hakkında bilgi sahibi olabilirler.

Detaylı bilgi almak isteyenler ve iletişime geçmek isteyenler info@shoop.com.tr veya sinan@shoop.com.tr adresinden benimle doğrudan iletişime geçebilirler.

Editör not : shoop.com.tr sitesi maalesef kapanmıştır.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here