Dijital Pazarlamada Son Trendler

0
1522

Dijital pazarlamanın hızlı yükselişi devam ediyor. Son dönemde Türkiye’deki teknolojik altyapıya yapılan yatırımların çoğalması, bu alanda yapılan yasal düzenlemeler ve hizmet sunan kurumların yeni nesil çözüm ve uygulamaları, kurumların dijital pazarlamaya olan bakış açısını değiştirdi.Özellikle büyük veri kavramının yerleşmesi ile birlikte birçok kurum, zamanında büyüklüğü ile gurur duydukları datalarının aslında kullanılamaz durumda olduğunun farkına vardı. O kurumdan alışveriş yapmayan, e-postasını bile açmayan veya web sayfasına girmeyen kişilerin artık veri tabanında bulunmasının kendileri için külfet olduğunu anladılar. Müşterilerinin çoğunluğunun mobil platformlarda vakit geçirdiğinin farkına varıp, pazarlamanın önemini fark ettiler. Mobilitenin ve sosyal medyanın hayatımızdaki öneminin artması, satış kanallarının çeşitlenmesi, lokasyon bazlı bilginin çığ gibi büyümesi ve makinaların başka bir makina ile konuşmasının (machine to machine) başlaması sonucunda yeni dönemde de bu alana yapılacak yatırımların artacağını öngörüyoruz.

2015 yılının ilk yarısını geride bırakırken, yılın geri kalanında ve 2016’da da önemini yitirmeyecek ve daha da değer kazanacak dijital pazarlama trendlerine göz attığımızda;

E-posta Pazarlamada Kişiselleştirme

Artan online satışlarla, gönderilen e-posta sayısı inanılmaz derece arttı. Herkese aynı mesajı gönderen firmaların satış anlamında fazla şansı yokken, kişiye özel e-posta gönderenlerin okunma ve geri dönüşüm oranları artmaya devam edecek.

Büyük Veri

Artık sahip oldukları büyük veriyi yönetebilen kurumlar, topladıkları ve anlamlandırdıkları verilerle kim olduğumuzu, nelerden hoşlandığımızı, hoşlanmadığımızı, neye tepki verdiğimizi, neler beklediğimizi çok iyi biliyorlar. Pazarlama ve satış başta olmak üzere tüm stratejilerini veri odaklı yapan kurumlar, rekabette bir adım öne geçerek hem verimliliklerini ve karlılıklarını artıracak hem de kişiye özel mesaj gönderdikleri için farkındalık yaratacak.

Sosyal Medya

Sosyal medya 2015’te de yoğun olarak kullanılıyor. Kurumlar, potansiyel müşterilerine ulaşmak, sadık takipçi kitlesini artırmak, hizmetlerini ve felsefelerini bu mecrada da tanıtmak amacıyla sosyal medya iletişimi stratejilerini yönetmeyi sürdürecek.

Giyilebilir Teknoloji

Akıllı saatler, vücudun biyolojik ve fizyolojik bilgilerini anlık okuyan giysiler, güneş enerjisini depolayıp cep telefonu şarj eden kıyafetler…  Firmalar artık günlük hayatta kullanılan ürünleri teknolojik olarak konumlandırmaya başladı ve bu daha bir başlangıç.

Tavsiye Sistemleri

Web sayfasını ziyaret eden müşterileri binlerce ürün ile boğmadan en uygun ürünü sunup sitede daha fazla zaman geçirmesini sağlamak, Tavsiye Sistemleri sayesinde artık daha kolay hale geldi. Tavsiye sistemleri gelecekte dijital pazarlamanın önemli unsurlarından biri olacak.

Mobil Pazarlama

Mobil cihazlarla her şeyi yapabildiğimiz günümüzde firmalar mobil uygulamalar aracılığıyla tüketicilerle daha fazla iletişim halinde kaldı. Mobil cihazlara uyumlu web sayfası ve e-posta içerikleri daha fazla önem kazanırken, mobilde yapılan hedefleme çalışmaları ön plana çıkmayı sürdürecek.

İçerik, Görsellik ve Video

Marka ve tüketici ilişkisinde hayati önem taşıyan unsurlardan biri olan içerik (Content) önemini sürdürecek. Yalnızca yazılı değil, video ile veya görsel ile iletilen içerik, mobil pazarın da büyümesiyle değer kazanacak. Ayrıca markalar, gelecek yıllarda da kullanıcılara birebir dokunmak adına kişileştirilmiş içeriğe daha fazla kulak verecek.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here