2016 Yılının Dijital Trendleri Neler Olacak

0
1550

Her yeni yıla girdiğimizde bizlerin hangi gelişmeleri beklediğini yazmak adettendir. Dinamiklerin çok hızlı değiştiği dijital dünya alemine baktığımızda 2016 yılında oldukça hareketli bir yıl geçireceğiz. Video içeriğin yükselişi sürecek, Snapchat, Instagram, Whatsapp, Viber uygulamaları, büyük veri kavramı ve yapay zekanın hayatımızdaki yeri hissedilir derecede artacak.

Bizi bu sene bekleyen önemli 16 dijital gelişmeyi aşağıda bulabilirsiniz.

Video İçerik : Kullanıcı deneyimini ve süreçleri daha keyifli hale getirmek ve etkileşimi artırmak için kullandığımız video içerik yükselişini sürdürecek. Video içeriklerin, toplam tüketici içeriği baz alındığında gelecekte %70’lere ulaşması öngörülüyor.

Snapchat : ABD başkanlık seçimleri sırasında aday isimler tarafından da kullanılan, anlık fotoğraf ve video paylaşımı üzerine kurulu olan bu uygulama popülerliğini artıracak.

Büyük Veri : Müşterilere ait verilerin sağlıklı şekilde toplanması ve verimli şekilde analiz edilmesi, 2016’da da en önemli gündem maddelerinden biri olmayı sürdürecek. Analitikler, hedef kitle segmentasyonu, müşteri ve iş verileri dijital pazarlamacıların ana gündemi olacak.

Tavsiye Sistemleri : Web sayfasını ziyaret eden müşterileri binlerce ürün ile boğmadan en uygun ürünü sunup sitede daha fazla zaman geçirmesini sağlamak, Tavsiye Sistemleri sayesinde artık daha kolay hale gelecek.

Mikro hedefleme : E-ticarete sektörünün büyümesiyle birlikte tüketicilere gönderilen mesaj sayısı da artış gösteriyor. Herkese aynı mesajı gönderen firmaların satış anlamında fazla şansı yokken, mikro hedefleme yapan ve kişiye özel mesaj gönderenlerin okunma ve geri dönüşüm oranları artmaya devam edecek.

Fark Yaratan İçerik : Marka ve tüketici ilişkisinde hayati önem taşıyan unsurlardan biri olan içerik, 2016’da da öne çıkan konularından biri olmayı sürdürecek.

Gerçek Zamanlı Pazarlama (Real Time Marketing) : Markaların güncel olayları takip ederek, özellikle sosyal mecralarda bu olaylara paralel içerik ve pazarlama kampanyaları düzenlemeleri önemini artıracak.

SMS ve Bildirimler : E-posta otomasyon programlarında artık ulaşılamayan kitleye hatırlatma maili gönderme ve Facebook üzerinde ürünü göstermenin yanı sıra iki yeni kanal daha popüler olacak. Farklı kanallardan da müşteriyi yakalamak adına firmalar, bu kişilere SMS veya firmanın mobil aplikasyonu varsa buraya bildirimler gönderebilecek.

Sosyal Medya’yı Etkin Kullanma : Sosyal medya, sahip olduğu etki gücünün yanı sıra Instagram ve Twitter gibi platformların online satış yapan firmalara yönelik özellikler geliştirmesiyle 2016’da da trendler arasında yer alacak.

Mobil ödemeler : Daha uyumlu tasarımlar, daha fazla mobil uygulama, yeni mobil girişimler ve mobil ödemelerdeki artış dolayısıyla mobilin popülerliği artacak.

Instagram : İnternet kullanıcılarının %13’ü Instagram kullanıyor. Instagram’ın en favori sosyal ağı olduğunu söyleyen gençlerin oranı ise %23. Instagram gelecek yıl da yükselişini sürdürecek.

Viber : WhatsApp kadar işlevsel olan, akıllı telefonlar için ücretsiz mesajlaşma ve konuşma uygulaması bulunan Viber, 2014 Şubat ayında Rakuten tarafından 900 milyon dolar gibi bir bedelle satın alınmıştı. Viber, 2016’da yükselişini sürdürecek uygulamalardan.

Whatsapp : WhatsApp CEO’su Jan Kaum,  WhatsApp’ın aylık aktif kullanıcı sayısının (MAU) 900 milyona ulaştığını duyurdu. WhatsApp’ın yıl sonuna kadar 1 milyar kullanıcıya erişmesine kesin gözüyle bakılıyor. Sosyal paylaşım platformu Facebook’un 1 milyar kullanıcıya ulaşması dokuz yıl sürmüştü.

Line: Popüler anlık mesajlaşma uygulaması LINE, 400 milyon kullanıcı sayısını geride bıraktığını açıkladı. Son yılda 100 milyon kullanıcıyı bünyesine kattığını açıklayan firma, ilerleyen aylarda bu rakamları daha üst seviyelere çekmek istiyor.

Periscope : Twitter’ın canlı yayın uygulaması olan Periscope, 2015’te kullanıcı sayısında önemli bir büyüklüğe ulaştı. Uygulamanın 2016’ta da milyonlarca kullanıcıya ulaşması bekleniyor.

B2C Cloud Platformlar : Bu platformları kullanan markalar, artık, müşterilerinin kim olduğu, hangi içeriklerle ilgilendiği ve müşterileriyle hangi kanal ve/veya cihaz üzerinden iletişim kurması gerektiği gibi konularda çözüm üretebilecek.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here